PROGRAMACIÓ

Metropolis

Un pueblo y su rey

Friyz Lang. Alemanya (1927). 153 minuts. Muda.

Futur, any 2000. A la megalòpolis de Metròpolis la societat es divideix en dues classes, els rics que tenen el poder i els mitjans de producció, envoltats de luxes, espais amplis i jardins, i els obrers, condemnats a viure en condicions dramàtiques reclosos en un gueto subterrani, on hi ha el cor industrial de la ciutat.

Divendres 15 de novembre de 2019. 

21 h. Els Catòlics

Pierre Schoeller. França. 2018. 121 minuts.

Any 1789. El poble francès entra en revolució. La història entrecreua les destinacions de dones i homes del poble amb els de figures històriques. El seu lloc de trobada és la recentment creada Assemblea Nacional. Al centre de la història, la sort d’un rei i el sorgiment de la República …

Dissabte 16 de novembre de 2019

19 h. Els Catòlics

Escuelas en lucha

Eduardo Consonni, Rodrigo Marques i Tiago Tambeli. Brasil. 2017. 77 minuts.

En l’estat més ric i un dels més conservadors del Brasil, el modus operandi de l’educació pública pateix un revés en 2015 quan estudiants secundaris reaccionen al decret oficial que determina el tancament de 94 escoles i la reubicació dels alumnes. La resposta estudiantil sorprèn. En pocs dies, a través de xarxes socials i aplicacions, ells organitzen una reacció en una veritable primavera Secundària – una cosa completament inèdit. Ocupen 241 escoles i surten als carrers per protestar. L’estat decreta la guerra als estudiants. Tota relació es transforma després d’una revolució. Escoles en lluita aprèn i aprèn amb aquesta joventut una nova manera de construcció i d’estar al món.

Dissabte 16 de novembre de 2019

12 h. Els Catòlics

She's Beautiful When She's Angry

Mary Dore. Estats Units. 2014. 92 minuts.

Documental que retrata les dones que van fundar el moviment feminista en els seixanta. Sota l’afirmació que “el personal és polític” van fer una revolució en els seus dormitoris, en els seus llocs de treball i en tots els cercles de la seva vida. Considerades una amenaça per l’FBI i ignorades en molts relats de la història, aquestes dones van canviar el món.

Diumenge 17 de novembre de 2019

17 h. Els Catòlics