Curts finalistes

Gott Isch

Gott Ist Schon Weg, que traduït seria quelcom com Déu ha marxat. Així comença aquest curtmetratge en el que trobarem un repàs històric, sociològic i ecològic de la història de la humanitat centrant-se en un punt concret de la Terra. Un repàs molt ràpid però més que suficient per plasmar el que seria del tot necessari i imprescindible en aquest moment i en cada un dels moments futurs fins que esdevingui: la Revolució ecològica i, en conseqüència, la revolució econòmica, social i, com no, política.

La partida

Amb un anar i venir de la Guerra Civil espanyola a l’actualitat, La partida, ens mostra com encara hi ha molts paral·lelismes entre la posició ètica dels opressors i la posició ètica dels oprimits, entre els cossos de repressió en guerra, i els cossos de repressió en democràcia. Un alçament militar que encara avui dia està per resoldre. Un cop d’estat que va exterminar qualsevol intent de revolució agrària, de revolució de gènere, de revolució obrera i social, en definitiva, de qualsevol canvi estructural establert.

Lina

Lina és una nena de nou anys que ha descobert l’amor. Però estar enamorada implica tristessa o felicitat? L’amor és esperançador o pel contrari suposa una lluita constant al trobar-se amb allò que encara no sap? Tindrà que fer tota sola la revolució en contra de la societat que no l’entendrà, o pel contrari la societat acceptarà el seu amor sense jutjar? Seran els seus pares capaços d’acceptar els seus sentiments, la seva obsessió? Lina pot convertir-se en una futura revolucionaria, o potser no si la societat és capaç de no jutjar-la.

Stalingrado

Un home ja gran i depenent. Una noia llatinoamericana el cuida. La filla de l’home gran té el poder de decidir el futur del seu pare. Però, un home que porta una gorra amb una estrella vermella de cinc puntes, pot deixar-se dominar? Si ell ha fet la revolució, o creu que l’ha fet, no pot rebel·lar-se contra allò que no vol per la seva propia vida? Fer una revolució, però, implica forçosament anar en contra de la voluntat d’algú. Què pensa la noia que el cuida sobre les intencions de l’home gran? Ella també es troba en una posició d’inferioritat…

What’s behind that door

Probablement cap de les revolucions que s’han viscut al llarg de la història han tingut el resultat que la mateixa revolució esperava. Gràcies a elles s’han mogut ciments, s’han qüestionat estructures inamovibles, han canviat la ideologia i, a vegades, el pensament de tota una època, però difícilment el resultat ha suposat una societat més equilibrada. Potser la revolució, per ser realment efectiva, tindria que començar primer en el nostre entorn més immediat per després poder traspassar totes les portes que fessin falta.